De Mijlpaal Freinetonderwijs

Daar waar Célestin Freinet de Maritieme Alpen had als leef- en leerwereld voor zijn pupillen, proberen wij onder het wakend oog van Ambiorix, Freinets invarianten vorm te geven in ons dagelijks onderwijs.
Als Mijlpaal willen we avonturiers afleveren. Kinderen die leren en leven als een avontuur zien, waarbij ze dagelijks iets nieuws ontdekken en leren, het leven vanuit verschillende (oog)hoeken leren observeren en benaderen.
Om het dagelijkse leven telkens anders te kunnen benaderen geven wij onze avonturier een goed gevulde rugzak vol met instrumenten mee, die hem of haar helpen om de juiste vaardigheden, inzichten en kennis van de wereld in te zetten.

De rugzak van een Mijlpaalkind wordt bij ons gevuld voor de toekomst!
We zijn er als school van overtuigd dat wanneer we iedere rugzak van onze kleine avonturiers kunnen vullen met zorgvuldig gekozen instrumenten en bijbehorende vaardigheden, we mee zorgen voor een nieuwe generatie creatieve, gedreven en vernieuwende denkers en vooral DOENERS. Een rugzak vol vaardigheden die ze kunnen meenemen naar iedere Mijlpaal in hun leven.

Meer hierover in onze Visie-brochure>>>
Meer over Freinetonderwijs (Wikepedia)>>>
Meer over Célestin Freinet (Wikepedia)>>>