Welkom in basisschool GO! Freinetschool De Mijlpaal

GO! Freinetschool De Mijlpaal is een basisschool voor alle kinderen. We zijn gevestigd aan de Koninksemsteenweg 174 in Tongeren. Kinderen kunnen hier terecht vanaf 2,5 jaar tot en met de leeftijd van 12 jaar. 
Onze methodeschool is opgericht in 2001 en is al meer dan 10 jaar gevestigd op de huidige locatie. Onze basisschool onderscheidt zich van andere basissscholen door het hanteren van de Freinetprincipes in het onderwijs. Natuurlijk hebben we het getroffen met onze "groene" locatie. Ons domein is dan ook een speel- en leerdomein met een zeer groen karakter en met het oog voor een gezonde biodiversiteit.

Wanneer je het schooldomein binnenwandelt kan je er onmogelijk omheen. In GO! Freinetschool De Mijlpaal heeft “natuur” een bijzondere plek gekregen.
Centraal in onze visie staat dan ook dat natuur midden in de samenleving thuishoort. Want de natuur die mensen belangrijk vinden is veel meer dan de natuur in beschermde natuurgebieden.
We doen in  ‘De Mijlpaal’ dan ook ons uiterste best om leerlingen zo dicht mogelijk bij de natuur te brengen door de aandacht te verleggen van “het beschermen van de natuur tegen de samenleving” naar “het versterken van de natuur door de samenleving”.
Zo creëren we een plek waarin kinderen het zelf ook belangrijk vinden om respectvol om te gaan met een “sterke natuur”.

 

"Kom alle hoeken van de cirkel ontdekken!!"